Zpět na výběr témat...

4 Tajné písmo


Obďa (IQtIQ), 8.4 2013, 14:27

Jedna z nejhezčích šifer tohoto ročníku, moc hezký "aha efekt". V kombinaci s hospodou super :) Chvíli nám to ale trvalo. Pak jsme vytáhli občanky a řidičáky, abychom zjistili, jak se ten lev vlastně kreslí. Protože tam nebylo nic vidět, následovala dvoustovka a po ní facepalm :) Dodatečně jsem dostal od týmu vynadáno, že jsem platil za všechny (vyšlo to rovných 100 Kč), takže jsme neměli v ruce ani jednu minci :)


Martin (Night Wolves), 8.4 2013, 13:15

Až do nápovědy naše mozkové kapacity plně vytížil postřeh, že máme 2 inverzní pětice znaků, v nápise máme dvě slova o pěti písmenech (Tajné písmo), které jsme se tedy nějak pokoušeli namapovat na znaky tak, aby nám vyšla smysluplná věta. Po nápovědě nádherný AHA efekt a pro mě jedna z nejhezčích šifer (umocněný dostavením AHA efektu ;))


Mates (Bazinga), 8.4 2013, 09:20

Nejhezčí letošní nápad! Najít něco, co má každý denně v ruce a přece si toho nikdo skoro nevšimne, je rok od roku těžší:-) Škoda jen, že nás ten AHA efekt minul, když nápad přišel skoro na stojáka... Skvělá šifra!


Dana (Přizdisráči), 8.4 2013, 05:57

Ani jsme si nestihli objednat. Ale ještě když Tom vytahoval mince, byla jsem přesvědčená, že lev je přece na všech stejný! ;-)


Pavel (Org), 7.4 2013, 22:18

Alča sice šifry nechrlí, ale když z ní něco vypadne, tak to bývají výborné nápady! Letos třeba Tajné písmo a Koláč...


Pavel (Zpičikundy), 7.4 2013, 22:11

Pro nás taky nejhezčí šifra!


Yenya (coredump), 7.4 2013, 21:41

Nádherná šifra, kterou jsme bohužel dali až po nápovědě (za to ale úplně okamžitě). Předtím jsme teda přemýšleli že jedno z toho bude ocas lva ze státního znaku, ale ty ostatní jsme chtěli napasovat na jiné státní znaky. Já jsem ještě prosazoval že ty z jedno- a dvoukoruny jsou ostruhy, přece jsme na ranči, ne?

Hudební doprovod taky dobrý, snad jediný nedostatek byl zakouřený vzduch. No ale furt lepší než sedět venku v blátě, takže jakobych nic neřekl.


Yeti (Spící Volové), 7.4 2013, 17:43

Pěkný nápad a šifra -- alespoň nás -- vybízela ke kladení přesně těch správných otázek (řekl bych oproti ostatním letoším nápadovkám). Ale naneštěstí už ne k nalezení odpovědí. Takže po hodině diskuse heraldiky, architektonických stylů, plotních a sloupových hlavic, spon a ozdob a několika dalších trochu víc off-topic témat nás zachránila až nápověda.

(Yeti)


Tom (Mudři), 7.4 2013, 14:10

Pro mě vrchol letošního NaPALMně. Přišli jsme do hospody, kde to žilo, hemžily se tam týmy, zpívaly se všemožné hity (píseň Montgomery nám tak vlezla do hlavy, že nás pronásledovala ještě víc než dlouho) a šifra samotná byla krásná s výborným AHA efektem. Poté, co jsme si vzali nápovědu, jsme bez nějakého velkého přemýšlení samozřejmě zaplatili. Ještě teď se musím smát, když si vzpomenu na to, jak jsme hypnotizovali servírku, aby nám přidala nějaký kus šifry :)


Ondra (Pralinky zvlášť), 7.4 2013, 10:03

Brasli jsem napovedu pote co siba pohledl zbezne na 5-ti korunu a rekl ze tam rozhodne takoveho nic nevidi. No po druhem pojhledu bylo vse jasne, krasna elegantni s AHA efektem


Laďa (Org), 6.4 2013, 13:44

Diskuze k šifře 4.


Chcete-li vložit příspěvek, musíte se nejprve přihlásit.