Zpět na výběr témat...

8 Griddler


Dana (Přizdisráči), 8.4 2013, 05:46

Obďa: Kalendář je už standardní vybavení, případně byl povolen přítel na telefonu. Pokud má šifra 12x30 políček, navádí to na kalendář už samo, natož když k tomu vyjde ze šifry 8 jmen...

Moc pěkná šifra! Než jsme poznali palmu, byla to jasná mapová značka. Dero ji na mapě dokonce našel ;-)


Obďa (IQtIQ), 8.4 2013, 00:03

Yenya: Morseovka je svým způsobem také v základní výbavě, a ničemu to nevadí :) Já na šifrovačku balím stylem "přečtu si povinnou/dopo­ručenou výbavu, a budu mít a vědět vše potřebné". Nejspíš proto, že nehraju každý týden. My jsme se zcela zásadně zasekli na argumentu, že "no jo, ale na NaPALMně 2012 svátky byly, ale to byl přece kalendář explictně uvedený v povinné výbavě". Na druhou stranu jehla a nit potřeba nebyla, přesto ve výbavě nechyběla ;)

Každopádně to sice v tu chvíli trošku zamrzelo, ale o to víc jsme si pak užili úspěšné vyřešení devítky a zejména desítky :))


Yenya (coredump), 7.4 2013, 21:49

Problém přidání svátků do povinné výbavy je, že pak tým má tendenci zkoušet svátky na všechny šifry, protože "jinak by to nedali do povinné výbavy".


Laďa (Org), 7.4 2013, 11:02

Svátky považujeme za standardní výbavu do hry - asi naše chyba. Toto jsem si nepohlídal - beru to na sebe - omlouvám se.


Obďa (IQtIQ), 7.4 2013, 09:12

Tak tahle šifra pro nás znamenala brutální pád výsledkovou listinou. Nejdřív jsme vyluštili palmu, a brailla (v mnoha různých variacích, a potom desítky dalších věcí, od morseovky po počítání políček) jsme zkoušeli až na dokreslenou šifru. Po dlouhé době jsme se uchýlili k nápovědě, která nás donutila brailla ve všech jeho variantách znovu vyzkoušet. A zase nic. Ve chvíli největšího zoufalství Léňa zkusila brailla na původní šifře a hele, ono to vyšlo :( Ovšem pak následoval zásadní problém číslo 2: Kalendář nebyl v povinné, ani doporučené výbavě! Tudíž to určitě nemohou být data svátků, ale něco úplně jiného :(( Tohle bych viděl na chybu orgů, co není v povinné výbavě, nesmí být zásadní pro vyřešení šifry. Po dalším luštění jsme to vzdali a brali dead (v ranním útlumu se nám už nedostávalo nápověd).


Laďa (Org), 6.4 2013, 13:46

Diskuze k šifře 8.


Chcete-li vložit příspěvek, musíte se nejprve přihlásit.