Zpět na výběr témat...

Poděkování


Pavel (Org), 4.4 2019, 23:05

Strašně moc děkujeme za krásné reportáže a pozitivní ohlasy! Připravovat NaPALMně nás baví a když se dozvíme, ze hra se vám líbila, je pro nás nejlepší odměna! Už přemýšlíme o 10. ročníku... :-)

Ještě k Polské. Polské mělo být všechno. Barvy, kříž, notace, název, nedokonalosti :) snad jen Marie Curie tam chyběla :D


Ivo C. (Albert Stallone), 4.4 2019, 22:18

Polská notace. Taky jsem to neuváděl nijak podrobně v reportáži, ale binárka byla hned. Pak část týmu, co znala polskou notaci, objasňovala princip té druhé části. Odhadem se zdálo nesmyslné pracovat s 0,1 - čímž jsme se za nějaký ne úplně krátký čas dopracovali ke KOTA. Změť dalších písmen ovšem odrazovala. Vyzkoušeli jsme tedy i 0,1, ale naštěstí se to velmi rychle někde vysporovalo, protože dělit nulou nelze. Shodli jsme se, že když kóta, chtěli bychom z každého řádku dostat nakonec jedno číslo. A v tuhle chvíli si naštěstí Vítek osamoceně kreslil polský kříž a uviděl to v něm. Ano, ty kroky nenavazovaly úplně plynule, aby z toho byl čas PoPalmně, ale dovedu si představit, že navazovat mohly. Vlastně nejdelší čas nám trvalo ty příklady mechanicky spočítat, neboť nikdo z nás v tom neměl praxi, chybovali jsme a nakonec jsme raději stáhnuli program na výpočet polské notace...


Míla (ROFLCOPTER!), 4.4 2019, 15:17

Martina: Rozumím tomu, co vám na tom vadí, ale mně to prostě nějak nevadí :-) U té binárky to intuitivně nevnímám jako dosazení 0 a 1, ale jako nějaký příznak, který jako 0/1 interpretuji. Tedy a A a B zatím nemělo žádnou hodnotu, ale pro účely binárkové interpretace jsem si je přepsal jako nuly a jedničky.

Když jsme pak chtěli dosazovat, neměli jsme v hlavě žádné přiřazení a hned jsem tak navrhoval 1 a 2, podle abecedy. 0 a 1 jsme si navíc rychle vyvrátili a protože jsme opravdu hodně chtěli ty příklady spočítat, nepřišlo nám to divné.


Martina (Raz dva), 4.4 2019, 13:51

@Eliška a INDEX k polské notaci: Tak to je pak jasné. My jsme tam potkali zamrzlé Pralinky a nechali se strhnout sebenaplňujícím se proroctvím brutálně těžké šifry. (Aspoň na něco se můžeme vymluvit.) Ale stejně to nechápu. Třeba jak je možné se přepnout z A=0 a B=1 v binárce na A=1 a B=2 ve výrazech tak rychle, že to Otcům nestojí ani za zmínku v reportáži. Ale ono se o tom nezmiňuje ani řešení šifry, tak asi bude problém někde u nás.


Matěj (Sáčci), 3.4 2019, 21:30

Tož, když jsme kolem vás Ivoši prošli, tak jsme šli teprve luštit na nějaké místo se sluníčkem. Uznávám ale, taky velmi pěkná chybka :-)


Ivo (Albert Stallone), 3.4 2019, 15:14

Sáčci: to jste si s tím pořád poradili o několik hodin rychleji, než my s tajenkou na další šifře, tuším: BRAVHZAPUEIZ :) Když jste kolem nás prošli, tak jsem měl fakt vztek, na svět, svítání i Sáčky :)


Petr (Org), 3.4 2019, 10:13

Matěji, to mě mrzí, že jste tak dlouho luštili vyluštěnou šifru. Mimochodem, nebyli jste sami. Co vím, Katastrof technik tam dokonce brali dead a v podstatě také vše měli. Jmenovalo se to NaPalmí, protože vše (i tajenka) začínalo NaPA.


Matěj (Sáčci), 2.4 2019, 21:33

Orgové, klobouk dolů! Mám dojem, že za ty ročníky se už vydestilovalo cosi jako "Napalmí šifra", která je odladěná, nápaditá a vše do sebe postupně zapadá, až zapadne!:)

Stejně jako píše JiříK jsme si už při hře říkali, že ten začátek je celkem zabijácký, první vyloženě jednoduchá šifra byla třináctá Pro Děti:-) Což je sice na jednu stranu krása této hry, že se každý může zaseknout kdekoliv, ale několik počátečních stanovišť by dle mého mohlo být přívětivější i pro týmy ne tak zkušené.

S mírným smutkem budu vzpomínat na PAPÁ šifru, kde jsme hodinu a půl luštili téměř vyluštěnou tajenku (kvůli jedné nepřesnosti jsme měli DESJLETSLP a tam není ani fragment smysluplného textu, což nás odvedlo úplně jinam, přidávali jsme kromě PA i NA, protože šifra se jmenovala NAPAlmí). I další název "ABBA už je daleko" nás od řešení spolehlivě odvedl. Možná se na ně budeme míň fixovat:-)

Naopak velmi radostné vzpomínky zůstanou na šifru s městy, dubové hodinové oblouky, šifru Veselý kopec, analytickou a černobílou. Zvlášť ten moment po odkrytí vrchního papíru s hodinami a uzření nádherného DUB byl opravdu boží, takovou krásu a originalitu jsem dlouho na žádné šifrovačce neviděl!

Děkujeme tisíckráte a snad vám to přináší takovou radost, jako pak nám, týmům:-)


JiříK (Otcové na tahu), 2.4 2019, 16:39

Orgové, smekám. Opět jste dokázali postavit šifrovačku, která se mi prostě líbí. Dlouhá, těžká, terénní, a především s vyladěnými šiframi.

Oceňuji, že jste u některých šifer prodloužili délku nápověd, takže byl větší prostor na záseky i na změnu pořadí. Taky se mi líbilo, že jste nikde nešli pod 60 minut.

Co se z mého pohledu úplně nepovedlo, je start, na kterém padlo hodně nápověd i deadek. Pro týmy krátkého doletu to asi není moc povzbudivé, začínat hru deadkou (zde bych vyzdvihl týmy Pašáci a Drakobijci, kteří vyzvedávali dvojku až po jedné v noci). Čtyři týmy na startu skončily.

Potom je taky ke zvážení obtížnost nápovědových šifer. Přijde mi, že obvykle tak 1/3 bývá těžší, než bych čekal. Silný tým obvykle moc nápověd nepotřebuje, tým středního doletu se díky nim může dostat přes kritická místa ve hře, ale pro koho jsou asi nejdůležitější, jsou týmy krátkého doletu. A právě tyto týmy by nejspíš ocenily možnost podívat se dál ve hře, a tudíž mít ty nápovědové šifry lehčí všechny. Letos jde o posledních asi jedenáct týmů, ostatní už končili většinou na čas, takže u těch by nápovědy navíc nic moc nezměnily.

Mám-li hodnotit číselně, tak se nepřidám do řady desítkářů a zůstanu u pořadového čísla ročníku :) 9/10 A těším se na viděnou za rok!


Míla (ROFLCOPTER!), 2.4 2019, 16:22

Věřím, že i jako host vyjádřím mínění celého týmu, když přihodím další čárku na hromádku 10/10. Z našeho pohledu všechno klapalo a drobných chybek jsme si ani nevšimli.

Osobně bych vyzdvihl Hodiny, Analytickou a Černobílou; jejich luštění byla šifrovací lahůdka. Ale líbily se mi i lehčí šifry - měly nápad a neměl jsem u nich výplňový pocit.

Stejně tak mě bavila trasa - kopce potrápily, atmosféra u křížků nad Křtinami byla magická a střídání prostředí (kostely, lesy, jeskyně, pole) zpříjemnilo přesuny.

Během pár dnu přihodíme reportáž, abychom mohli přiblížit, jak šlo naše luštění a co jsme to vyváděli v cíli :-)

Tak tedy - díky moc! Příští rok rozhodně budu chtít hrát zase - mám pocit, že jsem NaPalmně úplně zbytečně zanedbával a budu se to snažit dohnat.


Ondra (Pralinky zvlášť), 1.4 2019, 18:37

Nějaké fotky https://www.facebook.com/…ha/media_set?…


Honza (Spící Volové), 1.4 2019, 15:24

Připojuju se ke chvalozpěvům. NaPalmně se defitivně dostalo na vrchol mého osobního žebříčku oblíbenosti šifrovaček. Promakané a nápadité šifry, decentní leitmotiv, přísný terén, prostě šifrovačka jako řemen :-). Ani mě nenapadá, co do jubilejního ročníku ještě zlepšit. Stačí držet současnou laťku. Možná bych byl rád za něco epic typu hvězdárna.


INDEX (Otcové na tahu), 1.4 2019, 14:16

Taky dávám pět kulervoucích andulek z pěti. Samé super šifry, že je těžko vybírat a tým, který tak plynule všechno luštit, že jsme si to užili. Ani průchoďák, ani zákysy. Drobnou pihou na kráse pro mne byl brzký odjezd vlakem a díky tomu velké mezery mezi týmy.

Polská: Tam byla podle mne hodně zrádná teplota. Když se šlo plynule binár, prefixová notace, poslký kříž, tak to bylo rychle. Když člověk u něčeho zamrzl, tak vymrzl a bylo těžké se z toho dostat. A taky jsme viděli podpalmáky odcházet, takže jsme věděli, že je to jednoduché a rychlé :)


Eliška (PodPALMně), 1.4 2019, 13:59

Přidávám svou čárku k 10/10 a ještě jednou děkuju za skvělou hru. Bylo to epes žůžo. Šifry byly nápadité, vyladěné, vtipné. Přiznám se, že na trase bych mohla mít méně kopců, ale to už je takový můj problém.

@Martina - Spirituálně se polská notace v rekordním tempu luští tak, že se přijde na stanoviště 9 minut po Sáčcích, není je nikde vidět, a tak se usoudí, že je to rychlovka a proto se to luští rychle. Prakticky do teď netuším, jak zbytek týmu udělal, co udělal, tak rychle, jak to udělal.


Matka (Svinský Bob), 1.4 2019, 08:23

Moc děkujeme organizátorům za parádní zážitky a zábavu. Nádherné šifry i trasa. Ani naše ranní/dopolední natvrdlost nám nezabránila si hru užít. Už teď se moc těšíme na příští rok. :) Trochu jsme jen jako mimobrněnští remcali na páteční start v 18:00, který se po práci špatně stíhá.


Pavel (V.I.P.), 31.3 2019, 22:19

Dík za hru, skvěle jsme se bavili od začátku do konce! Též dík za společnost ostatním piditýmům, se kterými jsme se opakovaně míjeli :) Co bych si dovolil obzlášť ocenit byl kostel ve tvaru Věčerníčkovy čepice, orgové ho postavili moc pěkně! Už se těšíme na příští ročník.


Ivo C. (Albert Stallone), 31.3 2019, 21:36

Jestli se čárkuje 10/10, dělám taky čárku!


Dero (Raz dva), 31.3 2019, 21:21

Vyliju si srdíčko v reportáži, takže se nebudu rozepisovat tady a jenom ještě jednou poděkuju za top šifrovačku a připíšu čárku za Karlovo hodnocení: 10/10! (Ten vykřičník není faktoriál, nebojte... ;)


Martina (Raz dva), 31.3 2019, 20:21

Díky za super hru, od začátku do konce se mi moc líbila! Decentní úkoly před hrou, které mám pocit, že nám pak docela pomohly na hře samotné, pěkná trasa a spousta krásných šifer teď v terénu: například města ČR s obrázky, pentominové vrhy kostkami, novinová čepice, analytická mřížka v krychli a třeba i ta sprostá dětská s vyladěným druhým krokem. Chtěla bych vidět na vlastní oči, jak se luští polská notace za 34 minut s přesunem (PodPALMně; ale Rofl a Otcové tomu taky byli blízko). Díky i ostatním málopočetným týmům za motivaci a společnost. Dívám se, že jsme se i ve výsledkovce se Zvířátky, Tranquilo! a V.I.P. pěkně sešli. O tom, jak jsme si poslední dvě tři hodiny na polské notaci mysleli, že to už už bude, nebo o tom, jak jsme se pak ztrapnili na triviální morseovce a o spoustě dalších neopakovatelných momentů, které jsme díky vám zažili, napíše (doufám nějak eufemicky) Dero v reportáži.


Laďa (Org), 31.3 2019, 19:19

Brexitová alias Odložená se měla jmenovat Aktuální. Nápověda měla být "Čím kromě NaPALMně je dnešek významný?"


Petr (Vojtíci), 31.3 2019, 19:15

Přidávám se s díky za skvěle vyladěnou hru, ze šifer bych ocenil všechny obrázkové, hodiny, večerníčky, pak taky stylovou návaznost šifry a řešení u pa-mátníku pa-desáti a staré k*ndy. A ještě jsem se chtěl zeptat, jak se měla původně jmenovat ta brexitová startovka před odložením brexitu. Protože nám ten název Odložená hrozně pomohl a kdyby to mělo být něco jako "Dnešní" tak mám obavu, že bychom to nemuseli dát :)


Vláďa (Brouk v hlavě), 31.3 2019, 15:40

Také moc děkujeme za úžasnou šifrovačku! Všechny šifry se nám moc líbily a na rozdíl od loňska jsme je i dokázali vyluštit. :) No a kromě podařeného počasí musíme ocenit i výběr trasy místy, které máme nejraději. Ještě jednou díky za skvělý zážitek! Vláďa


Karel (Spící Volové), 31.3 2019, 14:03

Ahoj!

Díky za absolutně dokonalou šifrovačku! Psychická i fyzická výzva plná logických, originálních, komplexních a propracovaných šifer, krásného počasí a nespočtu kopců :-) Líbilo se mi úplně všechno a fakt nemám nic, co bych vytknul. Pokud něco drhlo, tak jen my sami, viz Yetiho příspěvek níže.

Verdikt je tedy jasný: 10/10 !!!


Yeti (Spící Volové), 31.3 2019, 13:39

Díky za bezvadnou hru. Pěkná terénní trasa, zajímavé a dotažené šifry, které dávají smysl. Jediné, co je nutné podrobit kritice, je tak naše fatální neschopnost číst jakékoli mezitajenky. Na tom budeme muset zapracovat -- a za rok každopádně zase.


Ivo C. (Albert Stallone), 31.3 2019, 11:52

Dík za hru. Rok co rok by se dalo napsat: zase jste dokázali připravit narosto báječnou šifrovačku. Styl šifer je vesměs přesně to, co od šifrovačky očekáváme. Pokud mám něco kritizovat, tak šifru vyžadující googlení týmů NHL: na Sendvič fajn, na terénní šifrovačku dost za roh, nedalo se tam pořádně připojit. Ale těch top šifer! Hodiny vykreslující psací písmo. Večerníčkova čepice. Kostková grafika u Staré K_ndy. Skrytá města na začátku Babic. Morseovka papá. Snad stihnu reportáž, abych to zaznamenal podrobněji...


Miki (Šestý nesmysl), 31.3 2019, 10:48

Ahoj, jelikož jsme se (naší vlastní vinou) nestihli podívat včas (během hry) do cíle, tak alespoň takhle děkujeme za hru!

Šifry se nám moc líbily, působily odladěným dojmem a byly tak akorát návodné a tak akorát těžké (resp. tohle bych asi mohl tvrdit, pokud by na nás při vyzvednutí šifry neměl ROFLCOPTER náskok postupně hodinu, dvě, ..., deset - ale pro nás to platilo :)).

Sami jsme se trochu potrestali tím, že když jsme vyluštili STAROU K_NDU, tak jsme se vydali na pětikilometrový bonusový výlet nahoru k Babické jeskyni. Ehm. Dokonce tam byla i ta inzerovaná skruž. No, trochu jsme si tím pokazili plány dojít do cíle, ale pobavili jsme kromě orgů i sami sebe :D

Takže ještě jednou děkujeme orgům za skvělou hru, a snad za rok zas :)


Chcete-li vložit příspěvek, musíte se nejprve přihlásit.